08.10.2017

U poseti Gorskoj službi spasavanja

U saradnji sa Goorskom službom spasavanja, učenici Gimnazije plus su na Avali  prisustvovali proveri fizičkih sposobnosti pripadnika GSS-a radi redovne godišnje obnove licenci spasilaca. Naši učenici, od kojih su mnogi vrhunski sportisti, učestvovali su u ovim proverama i pokazali zavidne rezultate. Takođe, instruktori GSS-a su upoznali naše učenike sa istorijatom, sastavom i zadacima GSS-a, kao i sa opremom i osnovnim tehnikama spasavanja u planinskim uslovima. Spasioci su ukazali na važnost prevencije da do nesrećnih slućajeva ne dođe i pokazali vrednosti vrhunske obuke i timskog rada u cilju pružanja pomoći nastradalima.

  

  


27.09.2017.

Tehnike i strategije efektivnog učenja

U saradnji sa Filozofskim fakultetom održan je trening za postizanje efikasnog i efektivnog učenja.

 

 


24.09.2017.

Biciklom kroz istoriju i geografiju

Naši učenici su, u pratnji profesora fizičkog vaspitanja, lepo vreme iskoristili da u prijatnoj vožnji biciklom obiđu kulu Gardoš, ostatke tvrđave Taurunum iz IX veka, Crkvu Sv. Nikolaja i galeriju Stara kapetanija. Slikali su se pored biste Dimitrija Davidova, tvorca Sretenjskog ustava i pored 5 stubova koji obeležavaju mesto prve železničke stanice. Videli su i arhitektonske bisere Novog Beograda: Hotel Jugoslavija, zgrada SIV – danas zgrada Vlade Srbije i zgradu CK – danas poslovni centar Ušće. Na ovaj naćin su mnogo naučili, a istovremeno se i lepo proveli.

   

    


 

23.09.2017.

Upoznavanje sa drugim kulturama

Na izložbi tradicionalnih marokanskih rukotvorina, upotrebnih i ukrasnih predmeta, naši učenici su se upoznali sa marokanskom kulturom. Zahvaljujemo se domaćinima koji su ljubazno odgovarali na pitanja radoznalih gimnazijalaca.

 

  


22.09.2017.

 Zanimljiva nauka

U poseti Galeriji nauke i tehnike SANU, učenici su uz podršku nastavnika fizike radili eksperimente iz oblasti optike, svetlosti, magnetizma i elektrostatike. Na realnim primerima osetili su snagu magnetnog polja, prikazali sopstvenu senku u osnovnim bojama spektra, testirali domet i prirodu zvučnih talasa i bavili se naukom na zanimljiv i zabavan način.

 

 


16.09.2017.

Teodora osvojila zlato!

Pored uspeha u školi, naši učenici postižu uspehe i na sportskim terenima. Teodora Jović je osvojila zlatnu medalju u Poljskoj na turniru Polish open. Ponosni smo na Teodoru, a čestitamo i ostalim takmičarima Taekwondo kluba Galeb na osvojenim medaljama i prvom mestu u ekipnoj konkurenciji!

 


12.09.2017.

Prva ocena – petica!

Naš učenik Mateja Kuburović je zaslužio prvu peticu, a Gimnazija plus se ponosi sa ovakvim učenicima!

Obećavamo svim našim učenicima da ćemo nastaviti da im budemo podrška, da ćemo vrednovati njihov rad, trud i zalaganje i negovati njihove talente.

Čestitamo Mateji i sigurni smo da ova je petica samo prvi u nizu uspeha koje će ostvariti naši učenici!

 


04.09.2017.

Raspevani gimnazijalci

Nastava je počela, a naši učenici su veseli i spremni za rad. Čas muzičke kulture je zahtevao kako vokalne sposobnosti, tako i dobar osećaj za ritam i koordinaciju pokreta. Naši raspevani gimnazijalci su bili odlični!

 

 


01.09.2017.

Prijem povodom početka školovanja prve generacije

Povodom početka školovanja prve generacije učenika, u Gimnaziji plus su se okupili učenici, roditelji, nastavnici, uvažene kolege i prijatelji Gimnazije plus.

Zahvaljujemo se svima koji su nas podržali!

 

 


29.08.2017.

Sporazum o saradnji sa Taekwondo klubom Galeb

Izuzetno nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da su Gimnazija plus i Taekwondo klub Galeb potpisali sporazum o saradnji!

Ova saradnja je dobitna kombinacija budući da su sportisti u Taekwondo klubu Galeb usmereni ka postizanju vrhunskih rezultata, kako u sportu, tako i u svim drugim oblastima. Gimnazija Plus nudi vrhunsko obrazovanje, a realizacija nastave i organizacija rada su prilagođeni potrebama aktivnih sportista.

 

 


24.08.2017.

Obuka nastavnika

U Gimnaziji plus održana je obuka nastavnika za korišćenje savremenih tehnologija. Nastavnici su imali priliku da unaprede svoja znanja i veštine primene interaktivne table i softverskih rešenja namenjenih nastavi.

Nastavnici su obučeni za rad sa interaktivnom tablom iQBoard i za primenu elektronske platforme za učenje moodle. Obuka je obuhvatila i integraciju ovih sredstava i tehnologija sa informacionim sistemom Gimnazije plus. Na ovaj način naši nastavnici i učenici imaju mogućnost uspostavljanja direktne komunikacije, konsultacija i punog kapaciteta učenja čak i kada učenik nije u mogućnosti da prisustvuje nastavi u učionici.